Wat is power yoga?

Poweryoga waar kracht, conditie, concentratie en balans samen komen.

Poweryoga bestaat uit een combinatie van fysieke houdingen en ademhalingsoefeningen. De oefeningen worden uitgevoerd in een ‘flow’, ze gaan dus direct in elkaar over en blijven tussendoor niet vast staan. Er is een afwisseling tussen staande, zittende en liggende houdingen. Door die combinatie heeft deze yogavorm wel iets weg van een fitnessworkout, met het verschil dat er intussen ook veel aandacht wordt besteed aan je geestelijk welzijn.

Je leert vanuit verschillende ademhalingstechnieken hoe je ademhaling bijdraagt aan je lichamelijke inspanning. Door je op je ademhaling te focussen, word je namelijk rustiger en ervaar je je lichaam op een intensere manier. Zo heeft Poweryoga niet alleen een gunstige invloed op je kracht en conditie, maar ook op je concentratie en balans.

Poweryoga begint vaak met een heerlijke ademhalingsoefening en aan het einde van de les een eindontspanning. Juist deze ademhalingsoefening aan het begin en de ontspanningsoefening aan het einde van de les zorgen ervoor dat je deze les vol energie op een juiste manier afsluit. Dit is pas echt de uitdaging voor velen, niet het lichamelijke en de kracht, maar de ontspanning en de rust.

Souplesse

In deze les werken we aan onze lenigheid.

Kracht

In deze les werken we aan onze kracht.

Voordelen

Bij Power Yoga worden de oefeningen constant door elkaar heen gegooid, waardoor de spieren nooit helemaal kunnen wennen aan de oefeningen. De spieren worden daardoor iedere les weer verrast en staan nooit stil in de ontwikkeling.

  • Spieropbouw
  • Lenigheid
  • Beter in je vel
  • Mind & Body
  • Kracht
  • Aleen met ervaring van Yoga

PERSONAL TRAINER

Close
× Hoe kan ik je helpen?